ovisi.gif - 35021 Bytes

 

 

OviSí Program:

OviSí programunk. kialakításakor elsősorban azt vettük figyelembe, hogy az óvodás korosztály (3-7 év) legfőbb tevékenysége a JÁTÉK. A játék során a gyerekek észrevétlenül sajátítanak el, és tanulnak meg nagyon sok dolgot, tevékenységet. Így természetesen sportmozgásokat is.

Mint tudjuk a mozgás, a mozgás adta öröm, az ezek során szerzett sikerélmény minden gyermek számára nélkülözhetetlen. Napjaink fő problémája, hogy gyermekeink keveset mozognak, és azt sem szabad levegőn. A sízés egy olyan sport, amit szabadban végezhetünk, és közös családi tevékenységgé, kikapcsolódássá válhat.

A sízés, mint sportmozgás fejlett mozgáskoordinációt igényel, amit OviSí programunkal fokozatosan, életkori sajátosságaikat, fejlettségi szintjüket figyelembe véve játékos feladatok segítségével alakítunk ki. Az alapoktól elkezdve fokozatosan juttatjuk el a gyerekeket odáig, hogy a sízést - mint bonyolult mozgássorozatok kombinációját - élvezhető szinten sajátítsák el.

OviSí programunk hatékonyságának érdekében óráinkon min. 2 edző foglalkozik a gyerekekkel, így 1 oktató max. 6 gyermekkel foglalkozik, valamint kis létszámú csoport esetén is tudásszint szerint differenciált oktatásban részesítjük a gyerekeket. Így van lehetőségünk odafigyelni a gyermekek egyéni fejlettségére, és saját szintjükhöz képest tudjuk fejleszteni Őket, és az egyénből kihozni a maximumot, mert úgy gondoljuk, hogy a jó alapokra helyezett tudás a jövőben - az élet más területein is - kamatoztatható.

Célunk az, hogy a sízés minél több kisgyermek kedvenc tevékenységévé váljon, hiszen műanyag sípályánknak köszönhetően ma már ez a sportág is széles körben elérhetővé vált. (Annak ellenére, hogy Mo. nem alpesi ország.)

Úgy gondoljuk, hogy a sízés családösszetartó szerepe sem elhanyagolható rohanó világunkban, mivel olyan tevékenység, amit a szülőkkel, nagyszülőkkel, barátokkal közös családi programként szervezhető. Az 5-6 napos sítúrák, sítáborok olyan aktív pihenést biztosítanak a családoknak, amit nyugodt körülmények között zavartalanul együtt tölthetnek.

Célunk még nem utolsó sorban a mozgás adta örömforrások megismertetése, és megszerettetése a jövő nemzedékével, valamint a pozitív hozzáállás megteremtése a sport, a szabadban végezhető mozgások iránt.

vissza az oldal elejére

 


Referenciáink:

 

 • Rosszcsont Magánóvoda XIX.k.
  (Vezekényi Nóra tel.: 280-3700)
 • Homoród Magánóvoda XI.k.
  (Boskovits Istvánné tel.: 246-3776)
 • Ficánka Magánóvoda II.k.
  (Dr. Kutsch Zoltánné tel.: 335-5475)
 • Dayka G. u.-i Napköziotthonos Ó.
  ( tel : 319-2549)
 • Kindergarten Magánóvoda XVIII.k.
  (Lelkes Gáborné tel.: 292-3962)
 • Tigriskölyök Magánóvoda II. ker
  (Bozzai Kató 316-8296)
 • Zsebibaba Magánóvoda .II.ker
  ( Felvégi Bernadett 275-8872)
 • Avar Magánóvoda Érd
  ( Szabó Istvánné 23/373-678)